Wrocław - oświadczenie

W związku z pojawiającymi się w ostatnim czasie w mediach informacjami dotyczącymi sytuacji związanych z koronawirusem w akademiku prowadzonym przez Zgromadzenie Sióstr Urszulanek Unii Rzymskiej Dom Zakonny we Wrocławiu oświadczam, że zasadniczą intencją podejmowanych przez Zgromadzenie działań było niedopuszczenie do rozprzestrzeniania się wirusa na terenie akademika.
Pragnę nadto zapewnić, że wszelkie podejmowane przez nas działania miały na celu wyłącznie zapewnienie bezpieczeństwa wszystkim osobom zamieszkującym w akademiku i minimalizację skutków pojawienia się koronawirusa wśród jego mieszkanek.
Osoby, które mogły poczuć się potraktowane niewłaściwie lub dotknięte zaistniałą sytuacją przepraszamy.

s.Joanna Łątka
Przełożona Zgromadzenia Sióstr Urszulanek Unii Rzymskiej we Wrocławiu

XXIX Niedziela Zwykła

Apostołowie - Jakub i Jan pragną zająć honorowe miejsca, jeden po prawej, drugi po lewej stronie w chwale Jezusa. Proszą o wyjątkowe, prestiżowe miejsca, o zaszczyty i sukcesy w królestwie Bożym. Uczniowie Jezusa, po raz kolejny, wykazują brak zrozumienia właściwego  sensu posłannictwa i misji Chrystusa.

Na dziś

W duchowej radości
przejdźmy przez to nasze krótkie życie.

św. Aniela Merici